Tour de Riihimäki on loppuunvarattu

23.3.2019

Lauantaina 4.5.2019 Matkailukeskus Lempivaarassa ajettava ohjattu maastopyöräilyn Tour de Riihimäki- tapahtuma on varattu loppuun. 

Nyt järjestettävä tapahtuma järjestetään toista kertaa, sillä edellisen kerran tapahtuma järjestettiin vuosi sitten, jolloin paikka oli myös Lempivaara, jolloin osallistujia lähti keväisille poluille kaikkiaan 50 henkilöä. Nyt tänä vuonna matkaan on lähdössä kaikkiaan 70 pyöräilijää, jotka ovat ilmoittautumisen yhteydessä valinneet haluamansa ryhmän. "Tänä vuonna olemme huomioineet viimevuonna saadun palautteen, jossa toivottiin sujuvampia ryhmiä ja eritasoisille maastopyörille omia ryhmiä. Sujuvat ryhmät tarkoittavatkin sitä, että esim. 55 km:n matkalle lähdetään kolmessa ryhmässä, jolloin pienempi ryhmä on reitillä toimivampi ja matkan tekeminen sujuvampaa. Eritasoisissa ryhmissä olemme panostaneet erityisesti aloittelijoihin, sekä myös lajia intensiivisemmin harrastaviin" kertoo Tero Nuora Riihiladun maastopyöräilyjaostosta. 


Ryhmien rakentaminen on aloitettu ja tällä hetkellä näyttää siltä, että ryhmiä saadaan kasaan n. 6 - 7 kpl, yhteensä kolmelle eri reitille. Suosituin ryhmä ilmoittautuneiden keskuudessa on ollut ryhmä 2, joka tulee ajamaan n. 55 km:n reitin, johon ilmoittautuneita on lähes puolet kaikista ilmoittautuneista. Seuraavaksi tulee ryhmä 1 ja kaikkein vähiten ilmoittautuneita löytyy ryhmästä 3. Määrä ole järjestävälle taholle yllätys. "Maastopyöräilyn suosio harrastusmuotona on erittäin suosittua ja ympäri vuoden ajavia tapaa entistä enemmän, sillä varsinkin Etelä-Suomen lumitilanne saattaa tehdä eri lumilajeja ajtellen harrastamisesta haastavaa, jolloin on helpompi ajaa pyörällä ympäri vuoden ja useimmilla ympäri vuoden harrastavilla onkin kaksi pyörää, joista toinen on ns. Fatbike, juuri lajin talviharrastusta varten. Tämä näkyi juuri ilmoittautuneissa niin, että 65 km reitille (ryhmä 3) lähtevät ovatkin pyöräilyä aktiivisesti harrastavia ja suosituimmassa ryhmässä 55 km (ryhmä 2) olevat ovat maastopyöräilyä ympäri vuoden harrastavia, sekä sellaisia, jotka ajavat aktiivisesti n. 9 kk vuodesta. Ryhmässä 1, eli 35 km olevat ovatkin tyypillisesti sellaisia, jotka ovat juuri lajia aloittavia tai aloittavat pyöräilyn keväällä ja ajavat aina syksyyn saakka ja nauttivat luonnosta ja sen tarjoamista nähtävyyksistä ehkä muita enemmän, kertoo Tero. "Riihiladun järjestämän Tour de Riihimäen on tarkoitus on liikuttaa ihmisiä ja aktivoida heitä maastopyöräilyn ja luontoliikunnan pariin heti kevään kynnyksellä. Tänä vuonna Tour de Riihimäki avaa myös hienosti Riihimäelläkin näkyvän valtakunnallisen pyöräilyviikon" päättää Tero. 


Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella lähettämällä sähköpostia riihilatu@gmail.com. Mainitse viestissäsi ryhmä tai ryhmät joista olet kiinnostunut ja oma nimesi ja puhelinnumerosi. Huom! Paikka on otettava vastaan vähintään vuorokauden sisällä yhteydenotostamme, joten jos ilmoitat itsesi jonoon niin kannattaa seurata myös sähköpostia tavanomaista aktiivisemmin. Mikäli emme saa vastausta siirrymme jonossa eteenpäin.